Information från styrelsemötet 30/8

Obligatorisk ventilationskontroll

OVK-besiktningen som genomfördes tidigare i år resulterade i ett icke-godkänt resultat. Vi vill påminna dem som blivit ombedda att genomföra särskilda åtgärder att detta ska vara åtgärdat senast den första oktober. IMS-ventilation återkommer i oktober för att göra en rensning av ventilationskanalerna, injustera luftflödet och ombesiktiga fastigheten. Vi återkommer med information om när exakt detta kommer att ske.

Valberedning

Vi saknar fortfarande en valberedning. Om du själv är intresserad av att bistå föreningen med detta viktiga arbete, eller känner någon som du tycker skulle passa bra i denna roll, ber vi er att kontakta styrelsen.

Grovsopor

Vi vill passa på att påminna om de regler som finns uppsatta i grovsoprummen och att kärlen inte får fyllas över kanten. I det nedre servicehuset finns kärl för elektriskt avfall, batterier och glödlampor, dessa saker får inte läggas i de stora grovsopkärlen. Det finns återvinningsstationer på Ekebyvägen 201 och vid Ormsta station. Där kan man slänga kartong, plast, glas och metall för återvinning. Om man inte har tillgång till egen bil och släp eller om man behöver hjälp att forsla bort möbler och annat som inte får plats i kärlen i grovsoprummet så finns det flera företag som kan hjälpa till med detta mot en kostnad. Kontakta gärna styrelsen om du behöver hjälp att hitta lämpliga företag, men det är givetvis den enskilda medlemmen som står för kostnaden för bortforslingen, inte föreningen.

Föreningslokalen

Sedan en tid tillbaka bor en ukrainsk familj, en mor och två barn, i föreningslokalen. De trivs bra och uppskattar det fina bemötande de får från föreningens medlemmar och säger ofta hur oerhört tacksamma de är för att de får bo hos oss under denna svåra tid. Vår fastighetsskötare Mats Lindberg har hjälpt till med att anställa mamman till att rensa ogräs både i vår och andra föreningar i kommunen. Som de goda grannar de är har hela familjen dessutom ställt upp med att vattna blommorna i våra entréer under sommaren. Så om ni tycker att det ser extra fint ut i trädgården i år så är det till stor del tack vare dessa fina människor som bor hos oss!

Städdag

Styrelsen funderar på att anordna en städdag under hösten. Troligtvis blir det någon gång under oktober månad. Om ni har några särskilda åtgärder som ni tycker skulle passa bra att utföra gemensamt vid ett sådant tillfälle, meddela gärna styrelsen så lägger vi det till listan med saker vi kan göra under städdagen.

Debitering el – carport

Från och med den 15/8 i år kommer vi att återuppta debitering av förbrukad el i carportarna. Debiteringen kommer att ske årsvis. Tillsvidare kommer kostnaden att vara 2.50:- per kWh vilket är vad föreningen debiterat tidigare.

Nästa möte

Nästa styrelsemöte kommer att bli den 20/9 klockan 18:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *